Ombilda hyresrätt till bostadsrätt

Det är nästan alltid en bättre investering att bo i en bostadsrätt än att bo i en hyresrätt. Det blir inte bara billigare, utan du investerar även i dig själv. Idag är det relativt vanligt att hyreshus ombildas till bostadsrätter, speciellt i storstäderna.

Många av de lägenheter som säljs efter en ombildning är billigare än andra lägenheter idag. Det kan vara så mycket som 25 % lägre. Ifall det är två tredjedelar i ett hyreshus som går med på att ombilda accepteras det. Förutom den rent ekonomiska biten finns det andra fördelar med ombildning. Som bostadsrättsägare har du inflytande över hela huset och området. Du kan alltså bestämma över trappuppgångar, tvättstugor och parkeringsplatser, samt andra viktiga detaljer. Det är även ett tryggt sätt att bo, då du har full kontroll över din bostadskostnad.

Det finns en hel del att tänka på om ni ska ombilda, och det är bra att ta hjälp med den biten ifall man inte är mycket insatt. Läs på så mycket du kan själv och se till att du och dina grannar får ta del av samma information. Då kan ni ta ett informerat beslut och vara säkra på att ni lyckas. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *