Att hitta rätt mäklare

Tre viktiga steg att ta när du letar efter en mäklare:

1. Jämför många olika mäklare

Det är många mäklare som erbjuder en kostnadsfri värdering av din bostad, genom att besöka dig i hemmet. Det är ett bra tillfälle att se om du får förtroende för mäklaren och dessutom får du reda på arvode samt försäljningens upplägg. Jämför även priserna och villkoren noggrant.

2. Välj en lokal mäklare

Försök att hitta en mäklare i bostadens närområde. Det är mycket bra om mäklaren känner till omgivningarna och områdets service sedan tidigare. HusmanHagberg är ett exempel på en mäklare som finns tillgänglig i många olika områden och som dessutom har många bra recensioner.

3. Hör om mäklararvodet är fast eller provisionsbaserat

Se till att du får besked om hur mäklaren vill ha ersättningen. Är det genom provision eller fast pris? Det är även viktigt att ta reda på vad som gäller under ensamrättstiden, vilket är perioden då mäklaren har ensamrätt till försäljning. Hittar du då själv en köpare har mäklaren ändå rätt till provision.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *